Tartsa kézben Praxisát! - Tartsa kézben egészségét!

Dericom official

Hatalmas siker és érdeklődés övezi az orvosi szoftverek legújabb generációját

2017. március 03. - Dericom Writer

20170302_130819.jpg

A Dericom Kft. soron következő MedMaxProNet  - Medikai Információs Rendszerét bemutató előadás sorozata iránt, ismét nagy volt az érdeklődés orvos szakmai körökben a Lurdy Rendezvényközpontban. Az előadás célja elsősorban arra irányult, hogy bemutassa az egészségügyi informatikai rendszerek legújabb generációs megoldásait. A rendszer minden olyan funkcionalitást és 21. századi technikai megoldást önnmagában hordoz, amely maximálisan kiszolgálja orvosainkat a hétköznap betegellátásában. Mégis mitől lesz csúcsszoftver a MedMaxProNet - Mediaki információs rendszer az egészségügyben? Miért nő napról - napra egyre nagyobb számban az érdeklődés orvos szakmai körökben iránta? Milyen kézzelfogható előnyöket kínál más, hasonló szoftverekhez képest? Ezekre a kérdésekre kaphattunk válaszokat 2017.03.02-i előadáson.

Egyre nyilvánvalóbbá vált már jó pár évvel ezelőtt is, hogy az által, hogy orvosainknak kimagaslóan magas az egy praxisra jutó betegszáma, nőni főg majd az adminisztrációs teher is, ami ez által is rájuk hárul. Már nem új keletű dolog, hogy léteznek egészen jó orovosinformaikai és medikai szoftverek, viszont csak részben tudtak könnyíteni a növekedő terheken. Az által, hogy fejlődött az informatika világa, egyre könnyebbé vált orvosaink dolga ezen a területen is. A régi idők windows programjait használó lassú számítástechnikai eszközökről szépen lassan átáll az egészségügy is a felhő alapú megoldásokra.

A MedMaxProNet pontosan ezt a fejlődési hullámot lovagolta meg, hiszen már nem kell orvosainknak egy rendelőben tartott gépen tárolnia az adatokat,  hanem modern eszközeiken is (micropc, tablet, telefonon stb) kiválóan és reszponzív módon érhető el a szoftver egy központi szerver gépről is. Gondoljunk csak bele, ha egy háziorvosnak ki kell menni a betegéhez, vagy otthonból bele akar tekinteni a rendszerbe, akkor mennyi időveszteség lenne és bosszúság, ha csak a rendelőből lehetne intézni az ügyeit? Éppen ezért a rendszer a technikai fejlettségen és felhalmozott tudásmennyiségen túl megnyugtató és megbízható szabadságot biztosít orvosaink számára. Az adatvédelemi és jogi paramétereknek és az adatbiztonsági feltételeknek is a legmagasabb szinten megfelel.

Horváth Lajos, a Dericom Kft ügyvezető igazgatója és vezető fejlesztője - elmondta a plénum előtt, hogy a programban lévő összes tudás egy közel 20 éves fejlesztés eredményeképpen és egy 30 fős orvos szakmai team közös együttműködéséből vált olyanná, mint amilyen a  jelenlegi formájában. Így nem csak a profi informatikai, hanem egy szinte teljes körű szakmai tudásbázist is tartalmaz. Jelenleg is folyamatosan teszteli egy közel 10 fős orvosi csapat a gyakorlatban, hozzájárulva a MedMaxProNet kimagasló sikeréhez.

medmaxpronet-logo-szines-allo-rgb.jpg

A jelen lévők betekintést nyerhettek abba is, hogy milyen gyorsan és hatékonyan működik a rendszer, hiszen nem kell csak pár pillanatot várnunk egy-egy szűrés eredményére, illetve olyan lekérdezési funkciókat is tud a szoftver, amiben, ha csak elkezdjük begépelni valamely formában kért információ első betűit máris listázza nekünk a lehetőségeket.

Többek között egy olyan vény felírási szisztémával dolgozik a csúcsszoftver, amelyben pillanatok alatt akár tömegesen is tudunk kiálltani receptet. Azaz, ha egy adott gyógyszerből a betegünk állandó jelleggel és huzamosabb ideig szed, sem kell egyesével fáradoznunk a felírásán. Midezek mellett, olyan módon kapcsolódik az ország legprofibb gyógyszer adatbázisához, amely magában a szoftverben megtalálható, hogy pillanatok allat helyettesíthetjük azt egy másik azanos hatóanyagtartalmú készítménnyel. A rendszer különböző jelzések alapján figyelmezteteti, illetve segíti az orvos munkáját a felírás közben szintén saját adatbázisa alapján a diagnózishoz hozzárendelt készítmény helyességéről is.

Tartalmaz még legalább 4000 féle előre felvitt panaszt is a rendszer, amelyet az orvosszakmai csapat állított össze az évek munkája során. Ezekhez a panaszokhoz tartozó diagnózisokat és javaslatokat is egy gombnyomással beemelhetjük a beteg kartonjába, amennyiben a használó orvos is egyet ért velük. A teljesség igénye nélkül megemlíthetjük azt is, hogy a beutalók megírásában is egyedüláló módon nagyot alkotott a fejlesztő csapat, hiszen szinte egy pár mozdulattal összeállíthatjuk a kívánt beutalónkat, amelyben egy leüttés után már elővillan az intézmény, ahová szeretnénk beutalni a betegünket egészen addig, hogy milyen vizsgálatot írnánk elő számára. Majd mindezt egy előnézetben ellenőrizve csak nyomtatnunk kell a beutalót.

Sajátos dokumentumkezelő rendszerével, tudásbázisával, gyorsaságával, felhő alapú megoldásával, eszközfüggetlenségével és speciális funkcionalitásaival nincs igazi versenytársa a piacon a MedMaxProNet szoftvernek, hiszen minden olyan dolgot képes kiszolgálni orvosaink számára, amelyre a mindennapokban szükség lehet. Adatkonvertálási supporttal támogatja orvosait a vállalkozás és időt energiát nem kímélve segíti az orvoskat az új rednszerre való átállással! Ráadásul a Dericom által fejlesztett rendszer már képes lesz összehangolódni az új EESZT és E recpet rendszerekkel, ahol csak egy gombnyomásnyi váltással lehet majd bosszankodás, további idegeskedések és újabb fizetős beruházások nélkül időt, pénzt és energiát megtakarítania orvosainknak. Ez által a központi fejlesztéseket is lekövetheti gyorsan, rugalmasan, egyszerűen.

Az már csak hab a tortán, hogy mivel  egy olyan szolgáltatás rendszerel működik az eszköz, hogy külsö szerver gépről is üzemeltethető, felhő alapon több gép esetében is, így arra is képes, hogy hozzá kapcsolódjon a mobilalkalmazások következő generációja lakossági és orvosi oldalon is.

Horváth Lajos ügyvezető elmondta továbbá, hogy ez a Medikai Információs Rendszer, egy komplexebb NetDr koncepció részeként összekapcsolható az összes általuk fejlesztett orovosinformatikai rednszerrel és megfelelő mobil alkalmazásokkal is. A cég nagy dobásra készül, hiszen a piacon egyedülálló megoldásaival teljes mértékben forradalmasítja a közeljövőben az egészségügyi informatikai rendszereket Magyarországon, ez által is megkönnyítve orvosaink munkáját, hogy a többlet időt a betegekre fordíthassák majd! Az előadást és a tényeket végighallgatva, biztosan kijelenthejük, hogy a Dericom Kft. a MedMaxProNet rendszerével alaposan felkavarja majd az állóvizet orvosinformatikai területen.

Amennyiben tetszett cikkünk, akkor kérem nyomjon egy lájkot a cikkre és facebook oldalunkra, hogy később is nyomon követhesse a digitális egészségügyi forradalmat és első kézből értesülhessen a változásokról, aktualitásokról! Amennyiben szeretné véleményét a témával kapcsolatosan megosztani, vagy kérdezne tőlünk a kapcsolódó anyagokról, érdekességekről akkor kommentben nyugodtan megteheti! Köszönjük az idejét!

A bejegyzés trackback címe:

https://dericom.blog.hu/api/trackback/id/tr7512307225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása