Tartsa kézben Praxisát! - Tartsa kézben egészségét!

Dericom official

Az egészségügyet is fenyegetik a zsarolóvírusok

2017. április 23. - Dericom Writer

zsarolovirus.jpg

Szakemberek összegyűjtötték a legfontosabb biztonsági problémákat és javasolt megoldásokat az egészségügy területén, írja a MédiaInfo.

A 2015-ös esztendő nagy adatszivárgásai mint például az Anthem és a Premera vállalatoknál is, rávilágítottak az informatikai biztonság fontosságára az egészségügy területén. A tavalyi évben olvashattunk hazai esetekről is, például a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház informatikai rendszerét ért támadásról, amely megbénította a betegellátást az intézményben. Globális szinten szerencsére kevesebb nagyméretű adatvesztés történt tavaly az egészségügyben, ez azonban nem azt jelenti, hogy a probléma megoldódott. A folyamatos támadások, illetve az internetre csatlakoztatott egészségügyi és fitnesz eszközök a jövőben nagy biztonsági kihívást jelentenek majd az egészségügy számára. Az ESET szakemberei összegyűjtötték az iparágat érintő legnagyobb fenyegetéseket és tanácsokkal is szolgálnak, hogy miként védekezhetünk ezek ellen.

A zsarólóvírusokra sokan úgy gondolnak, mint egy önálló, kellemetlen jelenségre, azonban ezek a vírusok egy sokkal nagyobb probléma tünetei. Sok felhasználó vagy cég úgy gondolja, hogy a probléma egyszerűen megoldható, csak vissza kell állítani az adatokat a biztonsági mentésből.

Azonban a valóságban a kép sokkal bonyolultabb. A visszaállítás költséges és kieséseket eredményezhet, illetve sok szervezet vagy otthoni felhasználó egyáltalán nem készít biztonsági másolatokat, ha mégis, akkor sok esetben a vírus ezeket is kódolja. Az egészségügyben az adatokhoz való azonnali hozzáférés élet-halál kérdése lehet. A kiberbűnözők tisztában vannak ezzel, és ezért célozzák az egészségügyi szervezeteket. Néhány egyszerű, de erőteljes biztonsági intézkedéssel azonban csökkenthető a kockázat és a rombolás mértéke.

A teljes összeállítást a MédiaInfo portálon olvashatja.

Amennyiben tetszett cikkünk, akkor kérem nyomjon egy lájkot a cikkre és facebook oldalunkra, hogy később is nyomon követhesse a digitális egészségügyi forradalmat és első kézből értesülhessen a változásokról, aktualitásokról! Amennyiben szeretné véleményét a témával kapcsolatosan megosztani, vagy kérdezne tőlünk a kapcsolódó anyagokról, érdekességekről akkor kommentben nyugodtan megteheti! Köszönjük az idejét!

 

 

 

(forrás:medicalonline.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://dericom.blog.hu/api/trackback/id/tr312447793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása