Tartsa kézben Praxisát! - Tartsa kézben egészségét!

Dericom official

Rendeznék a háziorvosi ügyeleteket

2017. április 27. - Dericom Writer

ugyelet.jpg

Szakértői egyeztetések kezdődtek a háziorvosi ügyeletek helyzetének rendezéséről, közli a Magyar Idők. Ennek részeként nemcsak a finanszírozásukat tekintik át, hanem azt is, hogy miként lehet fenntartható ellátási területeket kialakítani.

A jobbikos Lukács László György három írásbeli kérdést is intézett a témában a humán tárcához, amelyeket az Emmi parlamenti államtitkára válaszolt meg. Rétvári Bence leszögezte: főszabályként a háziorvosoknak kell részt venniük a folyamatos ellátást biztosító ügyeleti szolgálatban. Ha pedig a feladat ellátásával külső szolgáltatót bíz meg az önkormányzat, ott a szerződött félnek kell gondoskodnia arról, hogy elegendő orvos vegyen részt az ügyeletben.

Rétvári Bence kiemelte azt is, hogy az ügyeleti szolgálatok feladata nem a rendelési idő meghosszabbítása, hanem kizárólag azoknak a háziorvosi feladatoknak az ellátása, amelyek nem halaszthatók a következő rendelésig. Vissza kell szorítani az indokolatlan igénybevételt – fogalmazott Rétvári Bence, aki szerint ez az egyik megoldás a problémákra, nem pedig az ügyeletben részt vevő orvosok számának a növelése. Hozzátette ugyanakkor, hogy a témában jelenleg szakértői egyeztetések zajlanak, amelyek nemcsak a háziorvosi ügyeletek működtetésére rendelkezésre álló előirányzat nagyságrendjéről, hanem a finanszírozás módszertanáról és a fenntartható ellátási területek kialakításának stratégiájáról is szólnak, írja a lap.

Amennyiben tetszett cikkünk, akkor kérem nyomjon egy lájkot a cikkre és facebook oldalunkra, hogy később is nyomon követhesse a digitális egészségügyi forradalmat és első kézből értesülhessen a változásokról, aktualitásokról! Amennyiben szeretné véleményét a témával kapcsolatosan megosztani, vagy kérdezne tőlünk a kapcsolódó anyagokról, érdekességekről akkor kommentben nyugodtan megteheti! Köszönjük az idejét!

 

 

 

(forrás:medicalonline.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://dericom.blog.hu/api/trackback/id/tr2912459739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása