Tartsa kézben Praxisát! - Tartsa kézben egészségét!

Dericom official

Csatlakozás az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez

A csatlakozás lépései II. rész

2017. szeptember 08. - DeriCom Kft

NEGYEDIK

Regisztráció

Az EESZT Információs portálján az e-Kapu menüpont alatt lehet a csatlakozási eljárást elindítani.

A regisztrációhoz szükséges:

  • A NYILVÁNTARTÓ HATÓSÁGOT megadni, amelyet egy legördülő menüből lehet kiválasztani (gyógyszertárak esetében: OGYEI, intézmények, háziorvosok esetében: OTH).
  • Az INTÉZMÉNYI AZONOSÍTÓ-t megadni. Ez a működési engedély első oldalán szereplő 6 jegyű „OTH” azonosító, amit az ÁNTSZ oldalán is meg lehet keresni (https://www.antsz.hu/euszolg). A Szolgáltató nevét kell megadni és a rendszer megadja a hozzá tartozó SZOLGÁLTATÓ AZONOSÍTÓT (és OEP azonosítót). Ennek az egyedi Szolgáltató azonosítónak a (csatlakozási oldalon történő) megadását követően „A kiválasztott intézmény” neve automatikusan meg fog jelenni a következő sorban.
  • Egy olyan E-MAIL címet is meg kell adni, amellyel a későbbiekben be tudnak lépni a rendszerbe. A sikeres regisztrációról a megadott címre visszaigazoló e-mailt küld a rendszer, ebben meg kell erősíteni a regisztrációt, valamint a felhasználói fiókhoz kapcsolódó jelszót kell megadni.

https://e-egeszsegugy.gov.hu/ekapu

Ha a regisztráció során kérdés merül fel, akkor az AEEK Kontakt Centerétől tudnak segítséget kérni:

  • Telefonszám: 06-1- 920-10-50
  • E-mail cím: csatlakozas.eeszt@aeek.hu

ÖTÖDIK

A csatlakozási nyilatkozat kitöltése

A csatlakozási nyilatkozatot mindenki a regisztráció során létrehozott fiókjában találja meg. A nyilatkozathoz külön kitöltési útmutató is tartozik. Azok, akik sikeresen regisztráltak, az alábbi linken tudnak belépni a saját fiókjukba, úgy, hogy megadják a regisztráció során használt e-mail címüket és jelszavukat.

https://e-egeszsegugy.gov.hu/web/ekapu-portal

A csatlakozási nyilatkozatot kitöltést követően ki kell nyomtatni, és az arra jogosultnak alá kell írni. Az aláírási jogosultságot igazolni is kell, az ehhez szükséges dokumentumok csatolásával. (Ezekről az előző bejegyzésünkben  írtunk.) Az összeállított anyagot helyezzék borítékba, írják rá „EESZT csatlakozás” és az EESZT működtetőjének postafiók címére postázzák el:

Állami Egészségügyi Ellátó Központ, 1525 Budapest 114 Pf. 32.

A dokumentumok beérkezéséről a regisztráció során megadott e-mail címre visszaigazoló üzenetet fog küldeni a rendszer.

eeszt_postazas.png

forrás: AEEK

A bejegyzés trackback címe:

https://dericom.blog.hu/api/trackback/id/tr1212811054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása