Tartsa kézben Praxisát! - Tartsa kézben egészségét!

Dericom official

CSATLAKOZÁS AZ ELEKTRONIKUS EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSI TÉRHEZ

A csatlakozás lépései III. rész

2017. október 14. - DeriCom Kft

HATODIK

Képzés

Az EESZT-vel kapcsolatos ismeretekről egy kérdéssor online kitöltésével kell számot adni. A vizsga 10 kérdésből áll és 7 helyes válasz kell a sikerességéhez. A 10 kérdés megválaszolására 30 perc áll rendelkezésre. A vizsgának 3 alkalommal lehet nekifutni. A sikeresen vizsgázók tudják, mint felhasználók aktiválni magukat az EESZT Ágazati portálján.

A tananyag és a vizsgalehetőség elérhető az EESZT felhasználói képzési felületén.

Felhasználói képzés tájékoztató

Felhasználói képzés

A belépéshez meg kell adni a felhasználó azonosítót (EESZT azonosító = előtag + alapnyilvántartási azonosító) és a jelszót:

Felhasználó azonosító:

Orvosok esetében: O betű és a működési nyilvántartási szám (pecsétszám), pl.: O648900

Egészségügyi szakdolgozók esetében: S betű és a működési nyilvántartási szám, pl.: S648900

Állami Egészségügyi Ellátó Központ által nyilvántartott egészségügyi szakképesítést szerzett személyek - jogszabály által meghatározott, bárki számára hozzáférhető - adatai (nyilvántartási szám) itt kereshetők:

https://kereso.enkk.hu/

Jelszó:

Mindenkinek a saját születési dátuma mindennemű írásjel vagy szünet nélkül (évhónapnap), pl.: 19770422

HETEDIK

EESZT felhasználó aktiválása a rendszerben

Az ágazati felhasználók EESZT azonosítóját, valamint a felhasználó eSzemélyi igazolványát össze kell rendelni  az EESZT Ágazati portálon. Az eSzemélyiről, a használatához szükséges kártyaolvasó és eSzig telepítéséről bővebb információt itt talál:

https://e-egeszsegugy.gov.hu/eszig

Az összerendelés a portálra való bejelentkezést követően az aktiválás menüpontban lehetséges, az aktiválás ablakban az EESZT felhasználó azonosító, valamint az ellenőrző kód (Captcha) megadását követően.

FIGYELEM! Az eSzig kliensnek telepítve kell lennie a számítógépen, és a szolgáltatásnak futnia kell, különben a "BEJELENTKEZÉS" gombra kattintva a böngésző "Nincs kapcsolat" hibaoldala fog megjelenni.

https://portal.eeszt.gov.hu

NYOLCADIK

Műszaki megvalósítás és tesztelés

A csatlakozási dokumentáció elfogadását követően az EESZT működtetője elvégzi a jogosultság adminisztrátor vagy „VMátrix adminisztrátor” felvételét a rendszerbe. Ez a csatlakozási nyilatkozaton adminisztrátorként megadott személy lesz. Az EESZT működtetője létrehozza és az adminisztrátor számára elérhetővé teszi az EESZT-hez történő biztonságos kapcsolódáshoz szükséges, ún. SSL tanúsítványt. Az SSL tanúsítványt az adminisztrátor az EESZT Ágazati portálra történő belépés után, az Ágazati portálról töltheti le. A tanúsítvány használatához jelszó szükséges, melyet a csatlakozási adatlapon megadott telefonszámra küld el a rendszer. Ezt követően tudja kiválasztani az adminisztrátor a hozzá tartozó felhasználókat és beállítani a jogosultságaikat. (Adminisztrátor orvos, egészségügyi szakdolgozó, de akár informatikus is lehet.)

A csatlakozás műszaki megvalósítását az EESZT működtetője által kiadott keretprogram lefuttatásával kell ellenőrizni a megvalósítás sikerességét. A keretprogram a műszaki ellenőrzés eredményéről elektronikus formátumban állít ki igazolást, amelyet a felhasználói fiókon keresztül kell feltölteni.

Az EESZT működtetője a feltöltött állományt megvizsgálja, és ha a csatlakozás műszakilag megfelelő, kiállítja az erről szóló igazolást. Ezzel válik befejezetté a csatlakozási folyamat.

Részletek >>

Összefoglalónk a csatlakozás lépéseiről 1-5-ig >>

csatlakozas2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://dericom.blog.hu/api/trackback/id/tr8912968961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása