Tartsa kézben Praxisát! - Tartsa kézben egészségét!

Dericom official

Milyen központi változtatásokra számíthat az ágazat 2018-ban

A várható változásokból szemezgetünk

2017. október 26. - DeriCom Kft

Már a nyár derekán kiderült, hogy a kormány a jövő évben több mint 220 milliárd forinttal szán többet az egészségügyre, mint idén, és ennek nagyobbik része bérnövekedés lesz.

Az Alapellátás-fejlesztési Modellprogramhoz (Svájci-projekt) igazodva változások várhatók a finanszírozás rendszerében. A tervek szerint a kártyapénz mellett egy átdolgozott indikátorrendszer kerül bevezetésre, annak érdekében, hogy teljesítményarányosan kerüljön díjazásra azoknak a plusz feladatoknak az elvégzése, amelyek a szakpolitikai célok megvalósítását szolgálják.

Elindul a háromszintű kollegiális vezetői rendszer működése.  A területi vezetők legfőbb feladatai az alapellátási folyamatokat érintő változások kommunikációja,
az orvosok munkájának, valamint az ügyeleti rend kialakításának koordinálása, valamint a települési egészségterv kidolgozásának és a népegészségügyi feladatoknak a támogatása.

2018. július 1-től bevezetésre kerül az egységes törzskarton, melynek kötelező adattartalmát jogszabály írja elő. A törzskartont vezető informatikai rendszer is csatlakozni fog az idén debütáló Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (a továbbiakban: EESZT), és képes lesz a releváns adatok fogadására is. Ezzel a mostanihoz képest egyszerűbbé válik az adminisztráció, hiszen a szakellátásban keletkező adatok – a kölcsönös adatfelhasználás értelmében – átemelhetőek lesznek a háziorvosi informatikai rendszerekbe.

2018.november 1-től az EESZT-hez való kötelező csatlakozás kiterjed a magán egészségügyi ellátókra és az országos mentőszolgálatra is.

 A magunk részéről számítunk rá, hogy tovább fog bővülni az EESZT-ben elérhető szolgáltatások köre. Az e-Recept ez évi indulását követően várhatóan elindul majd az e-Beutaló is.

20182.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dericom.blog.hu/api/trackback/id/tr4313087594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása