Tartsa kézben Praxisát! - Tartsa kézben egészségét!

Dericom official

Az okostelefonok szerepe az indikátor alapú teljesítményértékelésben és a megelőzésben

2018. március 22. - DeriCom Kft

Az elmúlt hetekben más fórumokhoz hasonlóan, mi is több bejegyzésünkben foglalkoztunk azzal, hogy az internethasználat miként hat az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére. A különböző internetes statisztikák szerint a betegek egyre gyakrabban fordulnak panaszaikkal első körben a világháló felé, ahol azonban gyakran téves információk (is) szerepelnek.

A modern internetes technológiáknak köszönhetően az egészségügyi szoftverfejlesztőknek lehetőségük van hatékony és kényelmes megoldásokat biztosítani nem csak az orvosok, de a pácienseik számára is. Ennek keretében egy olyan szolgáltatás kifejlesztésén dolgozunk, mely segítségével közvetlen kapcsolat alakítható ki a medikai szoftver, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) és a páciensek között. Zárt csoportunkban felmérést végeztünk azzal kapcsolatosan, hogy a háziorvosok támogatják-e az ez irányú fejlesztéseket valamint, hogy mely funkciókat tartanának hasznosnak beépíteni ebbe a rendszerbe. Meggyőződésünk, hogy csak az ő segítségükkel sikerülhet olyan rendszert kidolgozni, mely a valódi igények kiszolgálására épül.

A beérkezett visszajelzések alapján úgy tervezzük, hogy a rendszerünkbe illeszkedő applikáció képes lesz bizonyos feltételek teljesülése esetén értesítést küldeni a páciensek felé. Például egy szűrővizsgálat esedékessé válásakor a rendszer automatikus figyelmeztetést küld az érintett mobilkészülékére. A páciensek így tudatosabbá válhatnak a megelőzés terén, az orvosok pedig hatékony segítséget kapnak az indikátor alapú teljesítményértékeléshez. Egy másik tervezett funkció lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy akár egy gyors orvosi konzultációt is lefolytathassanak a háziorvosukkal.

netdr1.png

A rendszerünkhöz illeszkedő mobilapplikációtól azt várjuk, hogy kölcsönös előnyöket biztosítson mind az orvosok, mind a pácienseik számára.

A fejlesztést Ön is támogathatja javaslataival. Ha ötlete van, írja meg nekünk az info@dericom.hu e-mail címünkre!

A bejegyzés trackback címe:

https://dericom.blog.hu/api/trackback/id/tr5613766148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása