Tartsa kézben Praxisát! - Tartsa kézben egészségét!

Telemedicina

2018. április 13. - DeriCom Kft

A betegellátást segítő telemedicina-rendszer fejlesztésére 1,8 milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást kapott Magyarország az uniótól.

A telemedicina egy az az orvos-beteg kapcsolatot kiegészítő szolgáltatás, mely személyes találkozás megvalósulása nélkül is gyors és hatékony segítséget jelenthet a beteggondozásban, emellett az alapellátás betegszámának folyamatos növekedése és az orvosok létszámának csökkenése között feszülő ellentmondás feloldására is jó lehetőséget kínálhat.

Világviszonylatban a telemedicina-rendszerekbe illeszkedő mobilalkalmazások által termelt árbevétel az elmúlt 15 évben, több mint négyszeresére nőtt.

A telemedicina fejlesztésére fordított erőforrások várhatóan javítják a lakosság egészségi állapotát, csökkentik az egészségügyi ellátás költségeit és biztos megtérülést jelentenek a befektetők számára.

A projekt megvalósítására a Szegedi  Tudományegyetem bevonásával létrejött konzorcium célja, hogy a legjobb nemzetközi gyakorlatok és szabványok adaptálásával kialakítsa a hazai telemedicina-rendszer működési modelljét. A program része, hogy létrejöjjön egy a kórházak, szakrendelők, háziorvosok informatikai rendszereihez kapcsolódó szolgáltatóközpont, és egy távkonzíliumra lehetőséget adó platform. A rendszer alkalmas lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal való szoros együttműködésre is.

Bizonyos, hogy a következő évek hatalmas fejlődést hoznak majd az összegyűjtött óriási adathalmazok mesterséges intelligenciára épülő kiértékelésének tekintetében. Ezeknek az eredményeknek az alapellátásban való hasznosítására pedig hiba lenne, ha nem fordítanánk kellő figyelmet.

telemed.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dericom.blog.hu/api/trackback/id/tr6413831406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.